Sidor

29.7.2013

Dunder Dea proudly present.... TÄTTÄDÄÄÄ!!! Guest star MARIKA VÄKIPARTA :D!!!

Ajattelin vaihteeksi jakaa teille vähän muuta kuin minun kirjoittamia juttuja. Tiimikaverini, huolettavani ja ystäväni Marika Väkiparta nousee lavalle ensimmäistä kertaa Jyväskylän karsinnoissa la 10.8. On ollut ilo seurata Marikan matka lavalle, homma hoidetaan täydellä höyrylllä eteenpäin, tavoite kristallinkirkkaana mielessä huolimatta dieetin ulkopuolisista haasteista ja raskasta loppuvaiheesta. Marika ROKKAA :D!! Tässä on Marikan tarina:

Moikka! Olen Marika Väkiparta ja nyt 38-vuotiaana olen osallistumassa ensimmäistä kertaa Body Fitness –kilpailuihin, tarkemmin ottaen Jyväskylän ja Tampereen SM-karsintoihin +168 sarjassa. Dean olen tuntenut 1,5 vuotta. Takana on monia yhteisiä treenireissuja Tampereelle ja lukemattomia keskusteluja sekä treeniin että muihin asioihin liittyen. Dea on myös lupautunut huoltajakseni syksyn kisoihin, joten kun Dea kysyi, haluaisinko ”vierailla” hänen blogissaan, vastaus oli kyllä.


Säännöllinen salitreeni oli tuttua ennen lasten syntymää, mutta jostain syystä lasten myötä salitreeni jäi pois ja tilalle tuli juoksu ja ryhmäliikuntatunnit. Reilu 3 vuotta sitten salikipinä syttyi kuitenkin uudelleen ja oikeastaan heti hakeuduinkin FitFarmin valmennukseen. Kroppa on viimeisen kolmen vuoden aikana muokkautunut hurjasti ja tällä hetkellä voinkin sanoa olevani elämäni kunnossa. Jari ”Bull” Mentula on loistava valmentaja ja olen ylpeä että saan kuulua hänen valmennettaviinsa!  


Kisadieetti alkoi 11.3. ja se on ollut positiivinen kokemus. Vaikka työni onkin hyvin epäsäännöllistä ja työpäivät venyvät ja lisäksi lasten harrastukset ym. tuovat omat haasteensa arkeen, viiden aamuaerobisen ja viiden salitreenin ym. dieettirutiinien mahduttaminen viikkoon on onnistunut mielestäni hyvin. Suuri kiitos tästä kuuluu miehelleni Jarille, joka on mahdollistanut tämän kaiken. Oikeastaan vasta nyt heinäkuussa dieetti on alkanut tuntumaan raskaammalta, koska hiilarit on poistettu vähitellen kokonaan ruokavaliosta. Jo nyt voin kuitenkin sanoa, että jokainen joka lavalle nousee, on voittaja ja saa olla ylpeä itsestään. Kyllä tämä sen verran vaatii sinnikkyyttä, päättäväisyyttä ja sisua :)


Nauttikaa treeneistä ja never give up!





Lopuksi vielä minun puolestani: TSEMPPII MARIKA!!!




28.7.2013

Sunnuntaijumppa

Aamujumppa Gymillä, ohjelmassa oli olkapäät, rinta ja ojentajat. Harjoittelin taas poseramista ja vapari treenin jälkeen samalla kun vedin palari naamaan. Se sopii minulle todella hyvin harjoitella poseramista treenien yhteydessä ja varsinkin aamusin kun salilla on rauhallista. 30 minuuttia meni hujauksessa :) Minun mielestäni esiintymistä ja poseramista ei voi harjoitella liikaa. Se voi joko näyttää  todella hyvältä ja luontevalta tai siltä että olisi kannattunut treenata hiukan ennen kun astui lavalle. Itse en todellakaan halua kuulla viimeiseen ryhmää joten pitää treenata ja treenata niitä asentoja ja liikkumista! Gymillä on yksi likainen peili ja yksi puhdas, voitte varmasti arvata mikä kuva on otettu mistä peilistä ;)


On ollut ihanaa viettää viikonloppu kotona ilman stressiä tai aikatauluja. Edellinen viikonloppu meni Tampereella ja ensi viikonloppuna lähdetään lauantaina yhden tiimikaverin kanssa Tampereelle treenaamaan ja sen jälkeen onkin kisaviikonloppu!! Lähdetään jo perjantaina Jyväskylään, karsinnat ovat lauantaina ja jos on tarvetta ajetaan vielä Tampereelle sunnuntaina pidettäviin karsintoihin. Fiksuna tyttönä olen buukanut ohjelmaa itselleni Tampereella maanantaina heti kisojen jälkeen joten tekemistä riittää ja olen enemmän kuin tyytyväinen siihen että olen saanut ladata akkuja tämän viikonlopun yli :) 

Edelliseen päivitykseen liittyen niin oli tietty pakko kurkata aamulla matkalla salille jos Batman edelleen olisi ollut nukkumassa samassa paikassa kuin eilen. Batman raukka oli pudonut maahan yöllä ja näytti elottomalta :( Sielä hän makasi myös iltapäivällä kun kävin vetämässä päivän toinen treeni joten Batmanin cityseikkailu loppui todella ikävästi :´( 


Nyt pitää mennä suihkuun ja pian nukkumaan jotta jaksan mennä aamulenkille huomenna :)

Hyviä treenejä teille ja treenatkaa kovaa!!

27.7.2013

Batman, EVA ja maailmanloppu Gymillä

Arvatkaa mitä?!?!? Tänään kun kävelin salille törmäsin nukkuvaan lepakkoon! Se otti päikkäreitä yhden talon kivijalalla jalkakäytävän vieressä. Oli tietenkin pakko ottaa kuva Batmanista ja soittaa kertomaan asiasta sekä äidille että siskolle :) 


Tilasin viime viikolla itselleni kunnon foam roller, EVA muovista, eli se on tarkoitettu kovaan käyttöön :) En ymmärrä miten olen pärjänyt ilman omaa foam rolleria aikaisemmin, tämä on siis huomattavasti parempi kuin Gymin viemäriputki jonka olen käyttänyt rullaukseen tähän asti. Ihme juttu ;)



Olen ottanut todella rennosti tänään. Tänään on viikon ainut päivä jolloin minulla on vain yksi treeni joten söin kerrankin aamupala rauhassa ennen kun menin treenaamaan. Tuplatreenipäivinä treenaan "tyhjällä" vatsalla, eli en syö varsinaista aamupalaa ennen treeniä mutta ravintoaineita tulee kuitenkin vedetty reippaasti joten en todellakaan pääse katabolian puolelle, jos joku niin ajatteli ;) On ihanaa joskus syödä aamupala ilman että on treeni pohjalla ja valmiiksi sellainen semioksennusolo päällä! Harjoittelin poserausta aamulla ja menin vasta klo 8.30 treenaamaan pakaroita, takareiskoja ja pohkeita. Sain kunnon maailmanloppumeinki päälle ja takapuoli oli tulessa :D!!! Loput päivästä on mennyt maaten. Olen erittäin hyvä ottamaan rennosti ja lepäämään silloin kun on aikaa siihen. Pari tuntia puistossa ja vähän omassa sängyssä :) Luksusta!!! Huomenna on taas kova meno päällä, pari treeniä ja jos aurinko paistaa on pakko mennä sinne puistoon makaamaan vatsa pystyssä treenien välissä :D Onneksi en pärjää yli kaksi tuntia ilman vessaa joten homma ei voi mennä liiotteluksi koska viimeistään sen kahden tunnin päästä minun on päästävä kotiin. Näin se menee kun juo paljon vettä ja treenijuomia :)

25.7.2013

Treenit kulkee loistavasti ja homma etenee :D!

Heip! Täällä on ihan perusmeininki päällä, treenit kulkee loistavasti ja ruoka maistuu... mutta nautin kyllä lepopäivistä ihan täysillä jolloin minulla on vähemmän ruokaa ja saan nauttia nälästä  ainakin aamuisin. Voin kertoa että tällä treenimäärällä tarvitsee paljon ruokaa eikä nälkä ikinä pääse yllättämään, päinvastoin joskus tuntuu siltä etten tee mitään muuta kun syön :D Minun ruokamäärille nauretaan usein töissä mikä ymmärrän hyvin, ei-treenaava ihminen ei yleensä vedä yhtä paljon puuroa kun minä aamuisin. Sain viikonloppuna myös kuulla tiimikavereilta että minulla on melko tuhdit ruoka-annokset. En valita, on kiva että saan syödä paljon ja että kiristyn samalla! Kiristymisestä puhuen niin kirjoitin viime viikolla että paino tippui 4,5kg viikossa, nooh... se tuli kyllä takaisin kahdessa päivässä :D Hyvin ne nesteet liikkuu!

Rikoin viime viikolla jalkatreeniennätykseni, viisi jalkatreeniä samalla viikolla... Tarkoitus oli treenata niitä vain neljä kertaa mutta lauantain kimppapakaratreeni tiimipäivällä Tampereella tuntui niin kevyeltä etten pystynyt vastustamaan kunnon setti sunnuntaina. Vedin hurja pakara- ja takareisitreeni tyhjällä salilla sunnuntaina aamuyöllä, enkat paukkui ja takapuoli oli rajussa pumpissa :D Pelkäsin että edellispäivän treeni vaikuttaisi treenitehoon ja tuntumaan mutta onneksi ei mennyt näin! Kyllä ihminen voi olla hiukan pöljä kun saa päähänsä ettei ohjattu pakaratreeni ollut tarpeeksi haastava ja menee hakkaamaan itsensä klo 05 sunnuntai aamulla kun voisi jäädä nukkumaan :)

Lähdettiin tyttöjen kanssa takaisin Tampereelle kun pääsin salilta. Autossa oli kaksi kisadieetillä olevaa naista ja kaksi massaa keräävää. Dieettiläiset puhuivat taukoamatta ruuasta matkalla Tampereelle.. ja takaisin :D Tiedän mitä on tulossa, 8kk nälän lisäksi 8kk jolloin pää on täynnä ajatuksia ruuasta ;) Käytiin sunnuntaina läpi kisajuttuja tiimin syksyn kisaajat pitivät kenraaliharjoitusta. Tuli kyllä ihan älytön hinku päästä dieetille ja itse kisaamaan kun näki heidät! Olen muuten huomannut että ajattelen paljon ensi vuoden kisoja, oma dieettiä ja varsinkin sitä, että riittääkö minun lihat naisten fitness fysiikkaan. Tuntuu siltä ettei liha ole läheskään tarpeeksi paljon ja ettei jäljelle jää mitään kun vedetään läskit pois. Toisaalta en voi tietää miltä näytän dieetin jälkeen tai miltä kuulun näyttää ja pakko on aloittaa jostain. Tässä huomaa taas miten tärkeä on että on kokenut valmentaja johon voi luottaa kun itse ei osa sanoa milloin on valmis ekalle kisadieetille. Ja onhan tässä vielä koko syksy ja alkutalvi aikaa kasvattaa lihaa puhumattakaan ajasta kisojen jälkeen :)


Olen harjoitellut vaparia into piukeena tällä viikolla, se antaa todella paljon kun saa hiukan uusia juttuja siihen joita voi treenata. 60 sekuntia on oikeastaan aika lyhyt aika varsinkin kun olen tottunut pitkiin ohjelmiin telinevoimisteluajalta. Toisaalta ei haittaa ollenkaan ettei vapari ole 90 sekuntia kuten luulin alussa. Minuuttiin saa mahtumaan riittävästi poserauksia ilman että siitä tulee liian pitkä.


Huomenna on perjantai, onneksi! Viikonlopun suunnitelma on treenata, ylläri ylläri ;) ja nukkua paljon päikkäreitä, viime viikonloppuna ei oikein ollut aikaa siihen.




20.7.2013

Posetreeni 20.7.2013

Noniin, viikon toka Tamperereissu takana ja yksi pakaratreeni rikkaampi :) Oli taas mukavaa nähdä tiimikavereitsa sekä tutustua uusiin Fitfarmilaisiin :D Treenattiin poserausta Annan kanssa Sirpan valvonnassa. Sain kuvausapua joten täällä on päivän saldo, olisin voinnut tajuta laittaa salama päälle niin ei olisi ollut niin tärähtäneitä kuvia... noooh... ensi kerralla sitten ;) Saatiin taas vapari hiukan eteenpäin :) Siitä tulee niin hieno!!!



















Huomenna lähetään takaisn bodausmekkaan leikkimään :D



19.7.2013

Tyttö kiristyy :D

Tämä on hyvä viikko, kolme Tamperereissua :) TÄTTÄDÄÄ!! Kävin maanantaina päiväreissulla Treella. Syy oli kalvokäsittelyaika Ristolla mutta käytin tilaisuutta hyväkseni treenata Wolfilla. Se tekee todella paljon vaihtaa salia välillä! Vaikka treenasin omalla tutulla ohjelmalla niin hiukan eri laitteet teki terästä, kroppa sai uusia ärsykkeitä ja voin kertoa että takapuoli oli kipeä monta päivää sen jälkeen :D Tein reisikoukistus maaten vaihteluksi koska Gymillä ei ole sitä mahdollisuutta vaan sitä voi tehdä vain istuen. Wolfin prässi on myös huomattavasti parempi leveään prässiin kun Gymin prässi. Piristi kyllä muutenkin treenata muualla välillä! Törmäsin Kikkeen ja jumatsuka nainen on kireä! Meitsi peukuttaa ihan kybällä :D Sama juttu meidän Killen kanssa, hän menee syksyllä kisamaan ja on kyllä todella kovassa kunnossa!! Bullero on tietty ihan oma luokkansa, näin vilaus herran poseraustreenistä maanantaina... mies kiristyy kovalla vauhdilla :D

Toinen joka kiristyy vauhdilla on huolettavani Marika, käytiin tiistaina treenaamassa yhdessä ja olo oli kun elefantti :) Kova paketti tulossa bf pitkään sarjaan :D

Painokehitykseni teki täyskäännös tällä viikolla, -4,5 kg viikon aikana... eikä ruokavalio tai treeniohjelma ole muutettu, eikä mitään muutakaan. Kävin puntarilla viime viikon keskiviikkona jolloin paino oli 86,5 kg, eli lähestulkoon sama paino mikä on ollut tammikuusta lähtien. Pidin lepoa to, pe, la ja su, ma ja ti oli treenipäiviä ja kävin ke aamulla taas puntarilla... 82,5kg! Pidin lepoa ke ja to taas puntarille, 82 kg... Paino on ollut samoissa lukemissa viimeksi viime syksyllä eikä kroppa ikinä ole reagoinut lepoon näin voimakkaasti, paino on tippunut korkeintaan pari kiloa ja noussut heti kun olen mennyt treenaamaan taas. Toki se on nestettä mikä on lähtenyt liikkeelle mutta tämä ei ole tapahtunut aikaisemmin, ei ainakaan näin rajusti. Nooh, laitoin tietty valkulle mailia tilanteesta ja vastaus oli että homma toimii hyvin, kroppa reagoi muutoksiin, eli yli kuukausi sitten lisättyyn jalkatreenin. Kyllä minäkin kiristyn, prkl :D. On se jännää! katsotaan miten paino kehittyy tämän jälkeen :)

Huomenna on taas lähtä ihanaan Manseen :D Meillä on tiimipäivä ja fysiikkalaisilla on kimppapostreeni. Ei meitä ole kovin monta mutta se on aina hauskaa nähdä ja treenata poserauksia yhdessä! Sunnuntaina on sitten uusi reissu samaan paikkaan jolloin käydään kisoihin liittyviä juttuja läpi, posrerataan vähän lisää ja saadaan nähdä missä kunnossa syksyn kisaajat ovat :D Ihan huippens-puippens viikonloppu luvassa!!!

Palataan viikonlopun jälkeen! Luvassa on kuvia posetreeneistä ja raporttia viikonlopusta :)

14.7.2013

Jotain kehityskuvia ja miniloma Nauvossa

Nonniin! Nyt olen levänyt neljä päivää putkeen :) Alkaa olemaan ihan aika kova hinku salille treenaamaan... Onneksi pääsen huomenna heti aamulla jalkatreenin kimppuun :D

Olin viikonloppuna Nauvossa "rentoutumassa", eli jouduin heti roudaamaan huonelaluja, ainakin kolme pakettiautolastia :) Olen varmasti valinnut väärä laji kun äiti säästää kaikki raskaat työt siihen asti että minä tulen sinne hoitamaan niitä... Vitsi vitsi, hyvä että tästä treenaamisesta on jotain konkreettinen hyöty :)

Otettiin taas hiukan kuntokuvia:





 Tein myös kehityskuvakollaasi selästä, kuvat otettu 14.7.2012, 18.3.2013 ja 14.7.2013


Sivusta 14.7.2012 -> 14.7.2013


Ja edestä 14.7.2012 -> 14.7.2013


Kävin tänään aamulla lenkillä kolmen täyslepopäivän jälkeen, oli aika nätit lenkki- ja aamupalamaisemat...






 Nyt en malta kirjoittaa enää, pitää punnita huomisen trenijuomajauheet ja mennä nukkumaan jotta pääseen Gymiin kyykkäämään pian :)




12.7.2013

Viikon kuulumisia


Moikka! Viime päivityksestä on jo hiukan aikaa, minulla ei ole ollut niin paljon kerrottavaa... tai oikeastaan on ollut niin paljon treenejä ja ruuanlaittoa etten ole ehtinyt kirjoittaa ja totuushan on se, että päivät näyttävät aika samanlaisilta, on treeniä, ruokaa, treeniä, treeniä ja ruokaa, vähän töitä ja eväiden tekoa sekä lisää treeniä. Kuitenkin tuntuu siltä että on tapahtunut vaikka miten paljon:

1) Olen ostanut uusi iso treenilaukku. Tähän asti on ollut käytössä vanha ja liian pieni laukku johon jollain ihme konstilla olen saanut mahtumaan kaikki eväät, vaatteet ja treenivarusteet. Toki se on ollut ihan täynnä ja olen usein myös joutunut kantamaan kengät tai vyö käsissä. Kuitenkaan en ole saanut aikaiseksi hankkia kunnon laukku johon mahtuisi kaikki tavarat jopa silloin kun lähden Treelle. Nyt kun on kunnon 60 litran kassi joka on vähintään kolme kertaa isompi kun edellinen en ymmärrä miten olen pärjännyt tähän asti!!

2) Onnistuin hakkaamaan työkaverini jalkatreenissä lauantaina oikein kunnolla... Meillä on vierekkäiset työhuoneet ja kävellään usein sama matka töihin joten olen todellakin saanut naurata hänen kävelytyylille tällä viikolla :) Olen jo 1,5 vuoden aikana tarjonnut laadukasta viihdettä muille työkavereille omilla tönkköjaloilla tai kyvyttömyydellä käyttää käsiä esimerkiksi tulehtuneiden hauisten vuoksi joten kerran näin päin. S veti kyllä koko treeni hyvällä asenteella oksennusolosta huolimatta, siihen kaikki ei pystyisi!

3) Olen ostanut uusia treenivaatteita, ihanan värikkäitä treenirintsikoita, toppeja ja housut :) Minusta tuntuu että jatkuvasti pesen treenivaatteita ja kuitenkin ne loppuu kolmen päivän päästä... Näillä treenimäärillä tarvitsee hitosti treenivaatteita ja ne kuluvat myös joten on pakko aina välillä täydentää kaappeja.

4) Olen hoitanut kisavalmennussoppari sekä varmistanut Jarilta että menenkö nyt ihan oikeasti kisamaan ensi syksyllä... Pakkohan on varmistaa asia jos kuitenkin olisin ymmärtänyt väärin ja kisa-ajankohta olisi ollut vitsi... Vastaus oli aika ytimekäs: "KYLLÄ MENET!!!!!!!!!!", eli nyt olen varma siitä että olen menossa :) Valmennus jatkuu paperilla 2/2015 asti ja ihan varmasti sen jälkeenkin, hyvä valmentaja ei kannata vaihtaa.

5) Munakartonkikasa keittiössäni on kasvanut enkä edelleenkään ymmärrä miten niitä voi olla niin paljon...

6) Aamupaino on noussut ennätyslukemiin :D + 0,5 kg viime kuukauden aikana, joten nyt vaaka näyttää 86,6 kg. Ihanaa kun painonousu on kerrankin maltillinen! Tietty toivon että on tullut lihasta ;) Viime syksyllä ei ollut mitenkään epänormaalia että tuli +5 kg neljässä viikossa... Paino on siis noussut ja vaatteet löystyneet :) Tästä on hyvä lähteä kokeiludieetille syksyllä.

Treenien lisäksi on viime päivinä myös väsyttänyt hiukan ja kroppa on pyytänyt lepoa. Tässä huomaa että kroppa on tottunut siihen että treenan neljä viikkoa ihan täysillä jonka jälkeen pidän muutama päivä lepoa, neljä päivä on kuulema hyvä määrä joten olen pyrkinyt huilata neljä päivää. Lepojakso alkoi eilen ja osuu sopivasti viikonloppuun jolloin lähden Nauvoon, Turun saariostoon nauttimaan kesästä :D Olen todella hyvä lepäämään kun on sen aika ja voin nukkua ihan miten paljon tahansa. Olen huomannut sen, että silloin kun on lepopäivä ja annan kropalla lupaa levätä olen myös todella väsynyt. Ihan kun sanoisin keholle että "nyt saa levätä" jolloin kaikki väsymys tulee esille, silloin on myös helppo levätä kun tarvitsee sitä. Olin eilen aivan zombie ja menin päikkäreille kun tulin töistä, nukuin puoli viiden ja kuuden välissä, heräsin ja söin, menin takaisin nukkumaan ja heräsin tänään aamulla :) Nukun kyllä tarpeeksi paljon muutenkin, yleensä se 8 h /yö ja enemmän viikonloppuisin mutta selvästi kova ja runsas treeni vaatii paljon lepoa. Tuntuu myös oudolta syödä aamupala heti herättyäni eikä vasta aamutreenin tai -aerobisen jälkeen. Näitä päiviä ei ole kun yksi minun treenikierrossa, eli se päivä jolloin treenaan vain kerran menen yleensä vasta iltapäivällä salille.

Lähden maanantaina Treelle tällä kerralla vain kalvokäsittelyyn. Tekisi mieli mennä Wolfiin treenaamaan mutta voi olla että hoidan peffatreeni pois alta jo aamuyöllä Turussa. No, anyway, maanantaina on vapaapäivä joten luvassa on ihana pitkä viikonloppu täynnä lepoa ja ensi viikolla pääsen jo takaisin salille treenaamaan :D

6.7.2013

Kuvapläjäys :)

Räyh! Nyt tulee kunnon kuvapläjäys, työkaverini sai nimittäin päähän tulla minun kanssani mukaan treenaamaan takareisiä ja pohkeita aamulla ja sain kuvausapua :) Oli kyllä mukavaa saada treeniseuraa eikä treeniteho kärsinyt siitä ollenkaan. 

Salin ulkopuolella klo 04.57 odottamassa että pääsee reenaamaan...



Läpiveto taljassa, on muuten hyvä viimeistelyliike takapuolelle :)



Eka palai treenin jälkeen



Otettiin myös hiukan posekuvia, oli hikistä :) Parannettavaa on todellakin... mutta onneksi on myös aikaa!






Sain eilen Sporttimekalta taas Ikeakassillinen mömmöjä, ja hieno huppari :D Nyt kelpaa taas treenata kun kaapit on täynnä!!! Käykkää tsekkaamassa Sporttimekan sivuja, tarjolla on laaja valikoima laadukkaita lisäravinteita hyvään hintaan :)



Nyt on vähän tyhjä olo kun ei ole iltatreeniä, tänään on nimittäin treenikierron ainut päivä jolloin treenaan vain kerran päivässä. Onneksi olen sen verran loppu aamutreenistä ettei treenivapaata loput päivästä haittaa :) Voin keskittyä päikkäreihin :)

Ihanaa viikonloppua teille, treenatkaa kovaa!