Sidor

28.8.2014

Uutta treeniohjelmaa odotellessa, traumatisoiva alaraaja-analyysi ja tyhjä jääkaappi

Moikka!
Elämä rullaa aika kivasti eteenpäin täällä. Treeniohjelmani on volyymipainoitteinen, tai oikeastaan ei mulla ole kuin volyymitreeniä tällä hetkellä. Toistoja riittää. Niitä taitaa olla noin 540-750/treeni. Siinä on sitten kivaa vääntää jalkatreeniä pari kertaa viikossa :D Voin kertoa että reisissä tuntuu sekä treenin aikana että treenin jälkeisinä päivinä. Uutta on se, että saan tehdä volyymiä myös yläkroipalle. Onhan sitä ollut oihjelmassani mutta en ole saanut vääntää pitkiä sarjoja käsien vuoksi. No, nyt kun se rajoite on poistettu saan kyllä tehdä hauiskääntöjä koko sydämestäni. Tästä huolimatta odotan ihan hulluna uutta treeniohjelmaa, joka pitäisi tulla pikku hiljaan. Odotan sitä, että saan tehdä muutakin kuin volyymiä :D Uusi treeniohjelma on kuulema hyvinkin vaihteleva joten on sanomattakin selvää että odotan sitä innolla!

Kirjoitin aikaisemmin, että elämässäni on tapahtunut aika paljon muutoksia viime aikoina. Päätin lopettaa entisessä työpaikassani, panostaa opintoihin, hakeutua Tampereelle kaikin keinoin ja yrittää löytää toisentyyppinen työpaikka. Opinnot alkavat vasta pikkuhiljaan kunnolla joten minulla on ollut hyvin aikaa treenata, ulkoilla, tehdä tukilihastreenejä ja panostaa kehonhuoltoon. Ainahan olen panostanut paljon lihashuoltoon (venyttelyä päivittäin, rullailua ja hierontaa säännöllisin välein). Olen ennaltaehkäisyn kannalta, parempi panostaa kehonhuoltoon jatkuvasti ja hoitaa asiat kuntoon heti jos tulee pieniäkin oireita. Olen viime aikoina ollut kunnon suomalainen tässä kansantaloudellisessa tilanteessa ja ostanut palveluja eri ammattien edustajilta. Olen viime aikoina juossut hierojani lisäksi toisella fyssarilla, kiropraktikolla, osteopaatilla ja alaraaja-analyysissä. Jokaisella pitää tietty käydä useampia kertoja. Eli kun radiossa käsketään kuluttamaan kotimaisia palveluja niin meitsi on kyllä tehnyt osuuteni :D!!! Niin olen osanut työllistää valmentajanikin aika hyvin viime aikoina, mutta se ei taida näkyä hänen tilipussissa vaan työmäärässä :D



Venyttelyä venyttelyä :)


Kävin viime viikolla Petri Väyrysellä alaraaja-analyysillä. Petri tsekkasi jalkojen asento ja liikkuvuus jonka jälkeen filmattiin mun kävely (jalat edestä ja takaa, polvet, lantio) kengillä ja ilman kävelymatolla.  Tämän jälkeen analysoitiin sitä katsomalla sitä koneelta. Voin kertoa että olen lievästi traumatisoitunut lantio-osuudesta ottaen huomioon ettei mulla ollut kun hyvin pienet pikkarit jalassa ja painoni on tosiaankin noin 86 kg.... Sitä oli sitten kivaa katsoa slow motionissa :D Hehee... Dieetti olisi aika kova sana :D No, jos jätetään se osuus tähän. Eli analyysi oli todella laaja ja siitä kävi ilmi kaikki virhe-asennot ja pituuserot alaraajoissa. Pientä viilausta löytyy aina :) Suosittelen lämpimästi jos on pendantti kuten minä ja jos on ongelmia alaraajojen kanssa.

Näiden lisäksi olen yrittänyt työllistää Teroa ja Ramia mahdollisimman paljon. Rami on dieetillä joten häntä ei saa työllistää liikaa ja Teron kanssa vedettiin takareisi- ja pakarajumppa tiistaina. Mun takareidet ei ole ikinä polttanut niin paljon, jumalauta että mies osaa saada treeni menemään takareisille :) 

Olen ollut aika paljon Treella viime aikoina. Oikeastaan kerran tai pari viikossa. Jopa niin paljon että olen saanut palautetta moneen otteeseen muilta ettei mun reissaamisessa ole mitään järkeä :) Onhan siinä!!! Olen onnellinen kun saan olla Treella :) Hyvin järkevää touhua. Toki olisi hienoa jos työpaikka löytyisi sieltä pikkuhiljaan niin voisin nauttia Manseen ilmasta joka päivä.
Ei mulla paljon muuta kerrottavaa ole. Yliopistokausi alkoi tänään ja graduaihe alkaa hahmottua. Urheiluoikeus ja doping, siitä tulee kiinnostavaa :)

Nyt pitää mennä kaupalle ja ostaa kanaa ja rahkaa, jääkaappi alkaa olla tyhjä.


15.8.2014

Hyvin menee :)

Heippuli! 
Eikö olekin hieno tervehdys :D? Olen oppinut Ramilta miten moikataan.

Täällä menee hyvin. Todella hyvin :) Kuntoutus keväästä etenee kivasti, energia riittää ja motivaatio kehittyä on korkea. Todella korkea. Kroppa alkaa pikkuhiljaan toimimaan ja oireet käsissä ilmenee harvemmin. Olen ahkerasti vääntänyt fyssareilta saamiani liikkeitä m.m. kiertäjäkalvosimille, serratus anteriosille ja lantioseudun lihaksistolle. Liike on lääke, eli homma rulla kivasti eteenpäin. Sain tällä viikolla lupaa urheilulääkäriltä palata normaaleihin treeneihin ilman rajoitteita myös yläkropan osalta :D :D Eli enää ei ole rajoitteita esimerkiski toistomäärien ja sarjapituuksien suhteen. Tämä helpottaa huomattavasti minun treenaamista koska harvemmin teen pelkästään suoria sarjoja toistomääriltään 8-12 vaan ohjelmaan kuuluu usein todella pitkiä tai keskipitkiä sarjoja, supersarjoja, pudotussarjoja, jättiläissarjoja tai jotain kivoja komboja. Nyt pääsen taas väntämään treenejä ohjelmani mukaisesti!

Olen ollut paljon Tampereella, noin kerran viikossa. Tero luuli jopa että olen muuttanut sinne. Olen kuulema WFC:llä koko ajan. No, yritys on edelleen kova päästä sinne asumaan. 

Kävin tällä viikolla Jaria moikkaamassa. Kävin minä siellä viime viikollakin :D Pakkohan siellä on käydä valmentajaa viihdyttämässä! Jalat on kuulema kiristyneet. Pitäisi pikkuhiljaan tulla uusi treeniohjelma mutta sen kirjoittamiseen menee kuulema paljon aikaa. Taitaa olla vähintään romaani tulossa :D Ei kai, ohjelma muuttuu viikoittain joten kyllä siinä on kirjoittamista. 

Elämäni muuttuu aika paljon nyt syksyllä verrattuna siihen mitä se on ollut viime kahden vuoden aikana. Olen ollut töissä, hoitanut loput kandiopinnoista pois alta ja treenanut. Nyt päätin lopettaa nykyisessä työpaikassa. Tuntuu siltä että tarvitsen vaihtelua päätetyöstä ainakin hetkeksi. Yliopisto vaihtui Turun yliopistoon ja aloitan oikeustieteen maisteriopintojen kanssa. Olen käynyt läpi jonkun tasoinen kriisi alan suhteen ja miettinyt sitä, että haluanko valmistua. Haluanko tehdä toimistotyötä :/ Onneksi löysin kurssin urheiluoikeudessa ja päätin osallistua siihen vaikka se on täysin ylimääräinen, en siis tarvitse käydä sitä opintopisteiden vuoksi. Otan se motivaatioboosterina ja laitan se gradun piikkiin. Toivon mukaan saan siitä jotain ideoita mistä kirjoitan graduni :) Dopingasiat kiinnostavat kovasti mutta siihen pitäisi löytää joku uusi näkökulma koska minusta tuntuu että entinen työkaverini Essi Kinnunen on kirjoittanut siitä jo kaiken :) Ihan hyvä toisaalta koska olen oppinut häneltä paljon. Kiitos vaan Essi jos luet tämä!!

Sain mailin Lapin urheiluopistolta tällä viikolla. Kuten kirjoitin aikaisemmin niin olen ilmoittautunut opiskelijaksi sinnekin. Käyn syksyllä alkava 1,5 vuoden mittainen fitness- ja ravintovalmentajakoulutuksen. Odotan sitä ihan kybällä!! Syyskuun ohjelmaan kuuluu liikuntalääketiede osa 1 (fysiologia, anatomia ja liikuntafysiologia). Tittidii!! Ei haittaa ollenkaan että joudun istua junassa 2x9h. Tajusin myös, että olen valinnut hyvät kesäkirjat. Sattumalta olen omaksi iloksi opiskellut m.m. fysiologiaa nyt kesällä. Lainasin nimittäin treenikaverilta hieman fysioterapiaopiskelijoiden koulukirjoja :) Opiskeleminen kannattaa aina! Tai kuten Tiina sanoi yksi päivä "Dea, sä olet pian Suomen koulutetuin ihminen". Ei nyt sentään mutta en voi sille mitään että tykkään uusien asioiden oppimisesta.

Jepajee. Käytiin äsken Frejan kanssa lenkillä. Olen nauttinut kesästä ja tehnyt hieman enemmän lenkkejä mikä treeniohjelmassa on. Tunnin kävely kaverin kanssa antaa hurjasti energiaa ja ainakin minun kroppa palautuu paremmin kun pysyn aktiivisena. Laitan se aktiivisen palautumisen piikkiin :) Tekosyitä liikuntaan löytyy aina :D

Je hei, pian pitää taas alkaa popsimaan d-"vitamiinia" kaksin käsin. Kesä ei ole ohi viellä mutta ainakin minä syön d:tä ympäri vuoden. Käytössä on Vermanin purutabut :)