Sidor

31.10.2014

Offiaivot, kiropraktikkovisiitti ja olo kuin keijukainen :)

Heippa!
Yllätyin tänään kun otin aamupainoni, se oli alhaisin mikä on ollut kahteen vuoteen, 83,8kg. Vaaka ei ole näyttänyt mitään alle 84kg todella pitkään aikaan. Lasku ei todellakaan ole suuri mutta suunta on selvä, alas mennään edelleen. Olo on kuin keijukainen :D Olen offilla mutta ilmeisesti aineenvaihdunta pelaa hyvin kun paino laskee siitä huolimatta.

Otin aamulla myös jatkokuva jalkakollaasiin. Kyykkääminen kannattaa :)





Kävin Jaria moikkaamassa pari päivää sitten ja sain neljäs treeniohjelma mukaan, ensi viikolla vedetään volyymiä :D Ihan kiva vaihtelua :)

Olin ilmeisesti hieman sekaisin kun kävin toimistolla, näin offilla kun olen. Vedin lähtiessäni kengät jalkaan ja ihmettelin hieman sitä, että ne tuntuivat hieman kireämmältä kuin yleensä. Ajattelin että se johtuu nesteistä. Sama juttu kun menin kauppaan illalla, ihme juttu kun kengät nyt yhtäkkiä tuntuvat näin napakalta... No, seuraavana aamulla kun tulin kotiin aamulenkiltä, söin aamupalaa ja selailin facebookia näin, että Heli oli laittanut kuva tutun näköisistä kengistä facebookiin. Ihmettelin hetken, että miksiköhän mun kengät on siellä. Sitten tajusin, että olin ottanut Helin kengät ja jättänyt omat toimistoon :D :D Ei ihmettä että ne tuntuivat hieman erilaiseta jalassa :D Aina ei voi pätkiä mutta olisihan se hienoa jos aivot toimisi edes joskus :D

Onneksi harrastan pientä aivojumppaa kotona ja perehdyn fysiologian ihmeelliseen maailmaan. Jos pää alkaisi toimia paremmin jossain vaiheessa. Paljon oppii kun vaan jaksaa lukea :)





Kävin eilen kiropraktikolla. Toisin kuin monet muut kiropraktikot, tämä käsitteli myös pehmytkudoksia eikä pelkästään rankaa. Lukkoja oli kivasti selässä ja fiilis oli täysin erilainen kun tulin sieltä pois :) Bonuksena sain kivasti kehuja lihaksistosta, tasapainoisesta fysiikasta, pakaroista ja ryhdistä. Hyvä tapa pitää asiakkaat tyytyväisinä ;) Jotain ollaan siis tehty oikein Jarin kanssa :) Oli muuten kivaa treenata selkää tänään eilisen jälkeen :)




Ja hei, ei mua haittaa jos tänne joskus kommentoidaankin jotain :) Saa vaikka laittaa toivomuksia postausaiheista tai ihan mitä tahansa. Kommunikointi on aina positiivista :D

27.10.2014

Rovaniemi, verenpurkaumia ja jumppaa

Heippuli ja terkkuja Rovaniemeltä :)
Olin Rovalla taas viime viikon loppupuolella. Lapissa oli talvi, lunta ja kylmää. Aamulenkki meni lumihangessa rampaten :D Onneksi koulutus oli sisätiloissa joten olen hengissä vielä.

Pilateskoulutus oli aidosti kiinnostavaa ja opin paljon uutta. Ainakin minulla on paljon opittavaa kehonhallinnasta ja syvien vatsa- sekä selkälihasten aktivoinnista. Taidan oikein mennä muutamalle ohjatuille pilatestunneille täällä Treella :D 

Pilateksen ja kehonhallinnan lisäksi ohjelmassa oli toiminnallinen anatomia ja harjoitteet, tällä kerralla alaraajat, sekä lisää liikuntalääketiedettä. Oli meillä liikuntalääketieteen tenttikin, jotain olen ilmeisesti oppinut kun oli kirjoitettavaa 1,5h. Toivotaan että menee läpi :)

Lisäksi treenasin Saran kanssa sanomaan "Mä oon ihan tööt!!!" ja kävin Inkerin kanssa treenaamassa yläraajoja hullun aikaisin aamulla :) Hyvä reissu oli!!


Tuli väännetty hieman poserauksiakin :)


Vaikka nukuin hyvin koko yön junassa olin aivan kuollut kun tulin kotiin su aamulla. Tai siis "Ihan tööt!!!". Menin silti aamulenkille. Siitä tuli hyvä olo ja sain nukuttua pari tuntia lisää. Tämän jälkeen olikin aikaa hoitaa viikon kovin treeni pois alta, reidet. Yritin kerrankin pukeutua muuhun kuin lenkkareihin ja laitoin korolliset nilkkurit jalkaan. Kun tulin salille törmäsin Ramiin. Keskustelu meni näin:

R: Mitä hitto noi on?!?!???? 
D: Korkkarit. Miten niin?
R: Missä sun lenkkarit on??
D: On mulla muitakin kenkiä kuin lenkkareita. 
R: MIKSI sulla on noi jalassa?

Tähän oli pakko keksiä jotain joten vastasin:

D: Pitää harjoitella kävelemistä korkojen kanssa....
R: Arvasin että siinä on PAKKO olla joku funtio. Noi ei muuten ole korkkareita. Ne on NILKKUREITA. Näyttää "hiton hyvältä" noiden jumppapöksyjen kanssa :D :D ( toi viimeinen taisi olla ironia)

<3 Kaverit <3 Aina niin kannustavia :D

No, jalkatreeni meni hyvin tästä huolimatta. Täysillä vedin ja sain jeesiä pakkotoistoihin. Sen jälkeen en kävellyt kotiin korollisilla nilkkureilla koska jalat tärisi ja tyydyin treenikenkiin. Yritys oli ainakin hyvä olla kerrankin edes hieman edustavan näköinen :D

Illalla säikähdin kun katsoin itseni peiliin. Takareisi oli hieman räjähtänyt.... En siis ole lyönyt itseni mihinkään vaan noi verenpurkaumat on puhtaasti tullut paineesta treenin aikana jolloin hiusverisuonet ovat poksahtaneet. Saan aika usein verenpurkaumia käsivarsiin jalkatreeneistä tai yläselkään mutta ei ikinä tällaisia. Kokeilen himmata omegoiden suhteen pikkasen jos se auttaisi. Onneksi ei ole vaarallista, mutta hieman turhaa kylläkin.




Mulla alkoi "kevennetty" viikko tänään. Kevennys on siinä että toistomäärät + sarjat ovat pienempiä ja vedän vain neljä punttitreeniä. Treenit ei todellakaan ole kovin kevyitä, päinvastoin. Suoria ja kovia sarjoja. Olin viime kerralla ihan hakattu tämän viikon jälkeen.

Saan keskiviikkona uusi treeniohjelma Jarilta jolla jatkaan kevennetyn viikon jälkeen. Minulla on tällä hetkellä kolmen ohjelman kierto joka nyt täydennetään neljännellä treeniohjelmalla. Treenimetodi vaihtuu tällä tavalla joka viikon jälkeen. Can´t wait :D :D!!


21.10.2014

Pää ja kroppa kuntoon

Moikka!
Eilinen meni Turussa luennon merkeissä. Toki kävin myös hieman treenaamassa selkää entisellä kotisalillani Gym 2000:lla. En meinanut tunnistaa koko paikkaa kun yksi seinä oli maalattu valkoiseksi :D Rauta oli kevyttä eilen. Maastaveto 100kg:lla ei tuntunut edes kovin raskaalta. Tein pari kymmenen toiston sarjoja jotka jätin tahalla hieman vajaaksi. Siitä siirryin 110kg:n sarjapainoihin. Oma mave ennätys on 120kg. Katsotaan jos saan se rikottu jossain vaiheessa. Mavepainoillahan on niiin suuri merkytys tässä lajissa ;D ;D Vits vitsi :) Mutta onhan se kivaa ylittää itsensä maastavedossa :) 

Juttelin treenikaverin kanssa iltapäivällä ja totesin, että nyt tuntuu todellakin siltä, että keho on palautunut viime talven ja kevään rumbasta. Olo on hyvä, kroppa palautuu hyvin treeneistä ja toimii muutenkin hyvin sekä saan proggressiivisesti lisätä painoja treeneissä. En ole pelkästään palanut takaisin entisiin treenipainoihin vaan ylittänyt niitä. 

Toki on jäänyt hieman traumoja kummittelemaan ja reagoin vahvasti pieneen flunssaan mikä minulla oli pari viikkoa sitten. Kyse oli pienestä ja täysin normaalista flunssasta mutta pelästyin aika paljon siitä. Jotkut selittämättömät ja näkymättömät oireet kuten polttava tunne suussa ja nielussa tulivat takaisin. Huomasin kuitenkin reilun viikon jälkeen sama kuin huomasin kesällä, että nämä oireet menevät pois kun niitä ei huomioi ja tulevat takaisin kun alkaa miettimään niitä ja stressaamaan. Lopuksi päätin, että oireet ovat  psykosomaattisia ja että ne korreloivat pelon ja stressaamisen kanssa. Päätin myös, etten välitä niistä enää. Se oli jälleen kerran hyvä tapa päästä oireista eroon :) Toki tarkastutin nieluni ym. lääkärikaverilla ensin mutta kun hän totesi, että nielu on kunnossa luotin siihen enkä omiin tuntemuksiin enää. Tässä huomaa taas sen, että ihminen on kokonaisuus ja mitä esim. pelko voi aiheuttaa. Vaikka minulla lähtökohtaisesti on melko kova psyyke mitä koskee kurinalaisuutta ja äärirajoihin menemistä niin pelko siitä, ettei pääse treenaamaan voi minun tapauksessa aiheuttaa jopa fyysisiä oireita. Kun tämä tiedostaa voi myös elää sen kanssa, hallita pelot ja kasvaa vahvemmaksi. Ei ihan turhaan sanota, että aivot on ihmisen tärkein "lihas". Sitä kanattaa siis jumpata ahkerasti ja pitää rautaisessa kunnossa!!

Kuten tiedätte, olen todella surkea sen kultaisen keskitien kanssa. En vieläkään ole löytänyt sitä vaikka ikää on aika paljon. Muutama postaus sitten väitin ettei minulla ole ongelmia kenkien kanssa kuten naisilla yleensä on. Siis sen suhteen, että keräisin korkkareita ja ajattelisin ettei niitä voi olla liian paljon. Voi morjens!!! Meikä piti eilen mennä ruokaostoksille ja päädyin tietenkiin sovittamaan korkkareita.... Homma taitaa lähteä käsistä myös tämän suhteen :D

Huomasin, että reidet näyttää isommalta korkkareissa :) Ei siis tarvitse kyykätä kunhan käyttää korkkareita koko ajan... vai miten se nyt meni :D Kannatti muuten pestä peili ja sen jälkeen pestä hampaat sen edessä ;D


Reidet näyttää isommalta korkkareilla :)

Kävin sunnuntaina hieman jeesaamassa Fitfarmin yhden nettivalmennuksen tapaamisessa. Minusta on aina yhtä hauskaa saada jeesata ja tsempata ihmisiä treenien ja syömisen kanssa. Se on todella palkitsevaa nähdä kun toinen oivaltaa jotain, ylittää itsensä tai kehittyy joko fyysisesti tai psyykkisesti!

Tänään on luvassa olkapäätreeni, pään lisäksi tulevan body fitnesskisaajan tärkein lihas. Sen jälkeen pääsen Riston hellään hoitoon :) kalvokäsittelyä ja hierontaa, tätä olen odottanut!!!

Hyvää treeniviikkoa teille!!! Rok rok :D

15.10.2014

Uudet tuulet puhaltaa

Heippa!
Tampereella satoi lunta tänään. Nyt se alkaa. Talvi :) 

Oltiin eilen Maijun kanssa aamulenkillä. Ei ollut suunniteltu mutta bongasin yksi kaveri alkumatkalla jolla oli samat pökät kun mulla, oli ihan Maijun näköinen ja olihan se Maiju :D Selvä plussa kun asuu täällä on että näin voi käydä.

Aamulenkin jälkeen olikin aika raahautua kadun yli kuntotsekkiin. Juteltiin m.m. ensi vuodesta. Tästä ollaankin puhuttu jo keväästä lähtien. Nyt päästiin kuitenkin yhteisymmärrykseen ja lopulliseen päätökseen Jartsan kanssa mikä on erittäin jees juttu :) Kisaan ensi syksyllä, figuressa. Eli en kisaa fysiikassa vaan vapari vaihtuu T-kävelyksi. Tämä olikin alkuperäinen suunnitelma kun aloitin Jarin valmennuksessa, sitten olin yhtäkkiä liian iso lajiin ja päätettiin että menen fysiikkaan. Itsellä on ollut hieman sellainen olo ettei lihasmassa riitä vielä fysiikkaan, ja kisakokemusta olisi hyvä saada puhumattakaan siitä miten hyvä olisi ottaa hieman rasvakudosta pois. Nyt kun ollaan yhdessä pohdittu sitä niin voihan se olla ihan hyvä juttukin, ettei ole ihan pienimmästä päästä. Tai katsotaan nyt mitä jää jäljellä dieetin jälkeen, voi olla että on aika ruipelo :D :D Ja ainahan fysiikkaan voi vaihtaa takaisin, kasvattaa lisää lihasta ja ottaa aikaa jos kisojen jälkeen käy ilmi ettei sovi lajiin. Ei se sulje pois mitään, päinvastoin, uusia ovia avautuu :) Nyt mennään tällä ja itse olen todella tyytyväinen siihen että ollaan saatu laji ja ajankohta lyöty lukkoon. Nyt voi painaa kaasua pohjaan ihan kybällä :D Ja sitä tulen tekemään, aloitin jo tänään. Posetreenillä ja korkkareilla... 

TÄTTÄDÄÄ!!!! 11,5 cm + plateaut. Kivat harjoittelukengät. Onneksi on kävelty paljon korkkareissa joten ei ollut vaikea näillä. Hieman ruosteiset taidot mutta eiköhän ne aktivoituu nopeasti :) Huomenna ajattelin emnnä kävelemään kunnolla peilisaliin. Tänään olen harjoitellut kotona.





Kengäthän ei ole säännösten mukaiset. Tiedän. Mutta, ne on harjoittelukenkiä. Mulla on sen verran isojalka ettei perus Pleaserit mene offilla päälle, eli pitää odottaa dieettiä ennen kun niillä voi harjoitella. Nämä on astetta haastavammat, mutta se on ihan hyvä juttu, ettei elämä käy liian helpoksi :) Rok rok :D

Anna kävi eilen mulla. Joutui heti töihin :D Ensin kannettiin yksi ylimääräinen pakastin kellariin, sitten piti ottaa kuntokuvia ja sen jälkeen Anna teki mulle ihan sikahyvää ruokaa :D Riisipaperinyyttejä jossa oli lohta, valkuaista, oliiviöljyä, sushiriisiä, tuoretta korianteria ja vihanneksia :) Saatiin jopa mun saamarin Iittalan viinilasit käyttöön, Pepsi maksilla :) Ne on olut keräämässä pölyä kaapissa monta vuotta jo joten hyvä että pääsivät hetkeksi ulos :)





Tällaista tänään. Huomenna on uusi päivä. Saa mennä treenaamaan ja opiskella. Niin ja tietty kävellä korkkareissa ;)



13.10.2014

Tänään on hyvä päivä :)

Heippa :D!!
Kämppä alkaa olemaan asumiskunnossa ja tyttö kotiutunut. Olin eilen lenkillä Pyynikillä ihan yksin ilman karttaa ja löysin kotiin :D Mulla on tunnetusti huono suuntavaisto. Voin esim kävellä yhtä suoraa katua pitkin enkä löytää takaisin lähtöpisteeseen joten jokainen ymmärtää että tämä on iso saavutus mulle ;) No, ollaan me harjoitellut Pyynikissä kävelemistä Saran ja Ellun kanssa pari kertaa jo eli oli osittain tutut maisemat... 

Meillä on LVI remppa menossa talossa kuten näkyy valkoisien konttien perusteella. Mun vuoro on vuoden alussa. Onneksi olen vanha konkari siinä, yksi takana jo Turun kämpässä.




Viikonloppuna on ollut hyvin tilaa treenata. Kaikki on ilmeisesti ollut Lahdessa. Olen treenanut palauttavan viikon treeniohjelman mukaan. Toisi palauttava on ollut joo :D Kolmas päivä menossa takareisi- ja pakaratreenistä ja takareidet sattuvat vielä kun istun. Toisaalta olen innoissani siitä koska WFC on varsinkin takareisi- ja pakaratreenien vuoksi parempi sali verrattuna Gymiin. Prässi, hacki ovat oikeasti sen verran leveitä että voi tehdä leveässä asennossa ja täällä on esim koukistus maaten laite mikä olen kaivanut Gymistä kauan. Puhumattakaan ghr-vempelistä ja pakarapotkulaitteesta ja ja :D :D On tää vaan niin kiva kotisali :D!!

Vedettiin Saran kanssa eilen sen verran hyvät olkapää- ja rintatreenit että tuntuu ja paljon tänään. Tuli tehty hyvällä tempolla, kivoilla painoilla ja apinaraivolla. 

Nälkä jatkuu. Se alkoi kuukuasi sitten. Ensin oli vain hieman nälkää öisin. Sitten oli nälkä koko ajan ja se jatkuu. En meinaa saada unta iltasin kun on nälkä siitä huolimatta että olen vetänyt kunnon iltapala ennen sitä. Ruokavaliossa on myös han reilusti ruokaa eikä mulla ole ollut nälkä sillä ruualla aikaisemmin. Nyt on ja mä nautin siitä :D Tuntuu hyvältä kun on nälkää koska tiedän että se on merkki siitä että aineenvaihdunta pelaa ja kroppa toimii. Mulla on hyvä nälkäsietokyky ja olen aikaisemmin elämässäni oppinut nauttimaan siitä tunteesta. Paino ei laske. Kai sekin on hyvä mertkki :)

Otin teille hieman kuvia mun kämpästä. Jääkaappi näyyttää hyvin varustetulta. Ovessa on antihistamiinia ja kortisonia.... ja jääkaapin sisällä muovilaatikoita :D Syön mä ihan oikeasti ruokaakin... joo joo!




 Sheikeillä on oma kaappi, isompi kuin ever!




Ja napit :D Ihan ikioma hylly :D Kiitos Verman ja Sporttimekka hyllykoristeista :D 





Ruokavalio on myös löytynyt muuttolaatikoista. Suttasin hieman sen päälle jotta ette näe miten paljon kortisonia ja muovilaa... eikun ruokaa siinä on :)




Työpöytä. Siistissä kunnossa kuten aina. Äiti olisi ylpeä musta.




Olen aina nauranut muille naisille siitä että heillä on liian paljon kenkiä. Nooo.... Nyt olen nauranut itselleni :D Osa mahtui onneksi tohon. Aika lenkkaripainoitteista :) Niitähän ei voi olla liikaa eihän?!?




Tänään on hyvä päivä. Etureisitreeni ja... tai siis sen etureistreenin vuoksi :) Huomenna on kuntotsekki. Mulla menee nykyään 30 sekkaa kävellä toimistoon. Aikaisemmin oli yli kahden tunnin junamatka yhteen suuntaan. Pakko myöntää että tämä on luksusta. Saan myös huomenna treenikaveri Tanskasta kylään. Hän lupasi tehdä mulle ruokaa :D :D Kukaan ei ole tehnyt mulle ruokaa yli kahteen vuoteen. Luksusta tämäkin!!

Ruuanlaittosta puhuen niin testasin paistaa seitä. En ole syönyt sitä tosi pitkään aikaan, vedin sitä hieman liikaa jossain vaiheessa joten nyt olen suosiunut kanaa treenin jälkeen viime parin vuoden aikana. No, ei se ollutkaan nin pahaa paistettuna. Voisin syödä useamminkin ihan vaihtelun vuoksi. Onhan se kieltämättä hyvä protskulähde. Rasvaton, ilman väriaineita ja lääkejämiä.

Ensi lähijakso Rovaniemellä lähestyy. Meillä on m.m. pilatesopetusta luvassa. How cool is that!! Kävin kerran pilateksessä, se oli 2010. Olin tunnilla tasan 5 minuuttia, sen jälkeen meni hermot totaalisesti ja oli pakko juosta juoksumatolla täysillä 12 km. Tuli sen verran rajut angstit :D Katsotaan jos olen kehittynyt ollenkaan sen jälkeen :D 

Nyt ei ole enemmän kerrottavaa. Palataan!! 

5.10.2014

Uusi koti ja uudet lenkkimaisemat

Heippahei :D ja terveisä Tampereelta!
Muutto on takana ja koti alkaa näyttämään kodilta, jos laittaa silmät semikiinni eikä katso kaikkialla olevia muuttolaattikoita. Niitä on meinaa vielä paljon :D

Onnistuin saamaan räkätauti viime sunnuntaina, eli viikko sitten. Räkää tuli sen verran että käytin 100kpl nenäliinoja alle kahdessa vuorokaudessa ja käyttökertoja per nenäliina oli kyllä enemmän kuin yksi. To much info ehkä, sorry! Onneksi ei ollut kuumetta, mutta tosiaankin räkää sen edestä. No, lepoa kehiin ja saatiin muutto hoidettu torstaina. Olen kiltisti levänyt täällä Tampereellakin. Tai lepoa treeneistä, ei muutosta. Siivosin keittiön koko pe aikana, voitte kuvitella missä kunnossa oli, keittiö siis, ei minä :D Pesin jopa seinät. Ei ollut likaisen näköistä mutta oli se kun alkoi pestä. Nyt on aika hiton puhdasta :) Eilen vedin ikkunat puhtaaksi ja maalasin seinät valkoiseksi. Rakastan valkoista, sitä ei voi olla liikaa. Kylppäri menee uusiksi vuoden alussa joten pian onkin aika kiva koti. Tosi kiva koti :) ei vaan sijainnin perusteella.

Alan pikkuhiljaan tottua uuteen kotikaupunkiin. Lähikauppa on hieman isompi ja kadun toisella puolella. Lenkkimaisemat on erit. Käytiin kaverin kanssa tsekkamaassa niitä tänään. Nyt on Pyynikki nähty osittain ja Ernalle tiedoksi, munkkikahvilakin on tsekattu ;)

Ei tässä kovin paljon muuta ole tapahtunut. Kouluhommia pitäisi vääntää mutta voitte vaan kuvitella että kämpän siisteystaso kohonee aika paljon kovemmalla vauhdilla kuin tenttilukeminen etenee... Tai sanotaan näin, voisin kyllä opiskella fysiologia vaikka miten paljon, aineenvaihduntaa, lämmönsäätelyä, maksan toimintaa jne. mutta kun nyt pitäisi tehdä legal english kurssin tehtävät :/ Taidan paeta vielä hetken maksan toiminnan ihmeelliseen maailmaan :D Enkun yhtyöoikeusterminologia saa odottaa.




Laitetaan tällainen kissakuva vielä tähän loppuun kun mulla on noita misuja hieman ikävää.




Huomenna pitää lähte Turkuun, yliopistoon luennolle. Ei tässä homassa kyllä kauheasti järkeä ole :D Onneksi ei haittaa kun on onnellinen!